Időpont: 2022 aug. 19. péntek 20:30

Helyszín: Kakuk Lovasudvar (3121, Somoskőújfalu, Lovas út 1.)

 

Online és a Városi Jegyirodában már csak egy jegy érhető el. A nagy érdeklődésre való tekintettel kibővítjük a nézőteret, így a helyszínen korlátozott számban még lehetőség lesz jegyvásárlásra.
Jegyek a helyszínen augusztus 19-én 17 órától válthatók. A jegyértékesítés érkezési sorrendben történik, nem áll módunkban jegyet lefoglalni / elrakni.
 
Fontos! Gyermek jegy: 14 éves korig
Családi jegy: 2 felnőtt + 2 gyermek
Az előadásra a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. 
 

A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Salgótarján várossá nyilvánításának 100. évfordulója alkalmából egy nagyszabású, szabadtéri színházi produkciót hoz el.

A produkció tulajdonképpen egy nagyszabású, a középkori lovagi tornák hangulatát idéző, nagy kosztümös népi rockopera. A történet szerint Laczfi Endre – Lajos király egyik legjobb hadvezére – elindul a tatár ellen, Moldva vidékére, de seregei kevésbé bírják a számlálhatatlan tatárt, így Szent Lászlóhoz imádkozik. A történet fő misztikuma abban rejlik, hogy maga Szent László, halála után mintegy 300 évvel, a jól ismert legenda szerint kel életre. A lovagkirály szelleme, jobban mondva szellemisége végig kíséri a történetet, megmutatva a ma emberének, ki is volt Isten “legnagyobb harcosa”.

 

Szereplők:

Szent László - Lovagkirály: Pintér Tibor a színház igazgatója alakítja.

Ilona - Égi királynő, későbbiekben rabszolga leány: Ilyés Jenifer

Laczfi Endre - a bátor hadvezér: Mohácsi Márk

Róza - a vidám és szókimondó szakácsné: a Jászai-díjas Papadimitriu Athina és egy új fiatal tehetség, Ambrus Izabella

 

videó:

https://www.youtube.com/watch?v=m3wiiEz-4Pk

Jegyek kaphatók: www.salgoremek.hu, Városi Jegyiroda (Salgótarján, Fő tér 5.) valamint szabad helyek függvényében az előadás előtt a helyszínen is.

 

Jegyek már kaphatók!

Az előadás előtt, 17 órától ingyenes középkori játszóudvar várja a gyerekeket.

lovagkiraly plakat