2017/2018. ÉVI TÉLI TEREMLABDARÚGÓ TORNA VERSENYKIÍRÁSA

 

2017/2018. ÉVI TÉLI TEREMLABDARÚGÓ TORNA VERSENYKIÍRÁSA

A torna célja: A teremlabdarúgó bajnokságra jogosultak részére téli játéklehetőség biztosítása, a teremlabdarúgás népszerűsítése.

A torna rendezői: Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenybizottsága, Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft.

 

Versenybizottság tagjai:

Kajdi Tibor

Szabó Kálmán

Fegyelmi Bizottság tagjai:

Németh Csaba

Marcsok János

3. Várható játékvezetők névsora: ifj. Mohácsi Lajos, Reviczki János, Széll László, Bakos Tamás, Gecse Zoltán.

4. A torna helye és időpontjai: Salgótarján Városi Sportcsarnok

Játéknapok: december 27, 28, 29. január 5-6-7., 12-13., 19-21.

A bejutott csapatok 8.500 Ft-ot fizetnek mérkőzésenként.

5. A torna résztvevői: Plató FC, LAVER, S-Metal Hungary, SZÉF AFC, Buborék Boys, Fort Bau Kft., Reklámpress, Sport Café, Imbusz Trade, Botafogó, STF 85, VGÜ Kft.

A tornán játékjogosultsága csak annak a játékosnak van, aki megfelelt a salakos bajnokság előírásainak.

6. A torna lebonyolítása:

12 csapatos, négy csoportos lebonyolítás, a csoportok az alábbiak

szerint:

 „A” csoport

S-Metal Hungary

Reklámpress

LAVER

Imbusz Trade

 „B” csoport 

Buborék Boys 

SZÉF AFC

Plató FC

Botafogó

 „C” csoport

Fort Bau Kft.

Sport Café

STF 85

VGÜ Kft.

 

 

 

A csoportokban a csapatok körmérkőzést játszanak, a csoportmérkőzések után az 1-2. helyezettek , illetvel a legjobb két harmadik továbbjutnak, ahol újabb két négyes csoportot alakítunk ki az alábbiak szerint:

„A” csoportba kerül: A1, B2, C1, harmadik helyezett

„B” csoportba kerül: A2, B1, C2, legjobb 3. helyezett

A csoportok helyezettjei játsszák a döntőt és a helyosztókat.

7. A torna menetrendje:

A tornán csak a salakos bajnokság igazolási könyvében szereplő játékosok játszhatnak !

A bajnokság mérkőzéseit a sportcsarnokban 4 x 2 m-es kapukkal, 2 x 20 perces játékidővel /3 perc szünettel/ rendezzük meg.

Csapatlétszám: 1 fő kapus, 5 mezőnyjátékos és 6 cserejátékos.

Helyezések eldöntése:

A mérkőzéseken elért győzelemért 3 pont, a döntetlenért 1 pont jár. A legtöbb pontot elért csapat lesz a csoportgyőztes. Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény, a gólkülönbség és legvégül a több rúgott gól dönt.

Három csapat holtversenye esetén:

  • A holtversenyen kívüli csapat elleni eredményeket figyelmen kívül kell hagyni.

  • A holtversenyben lévő csapatok egymás ellen elért eredményei alapján a jobb gólkülönbség dönt.

  • Egyenlőség esetén a több gólt elért csapat kerül előbbre.

A döntők kivételével hosszabbítás nincs. /a döntőben döntetlen esetén a hosszabbítás 2 x 5 perc/, döntetlen esetén a jegyzőkönyvben szereplő játékosok közül 3-3 fő büntetőrúgást rúg, / a kézilabda pálya 6-os vonaláról, a teremlabdarúgó kaputól 7,5 m-re/ ha ez sem hoz eredményt, akkor a még nem rúgott játékosok kerülnek sorra mindaddig, amíg a mérkőzés el nem dőlt.

Óvás: óvni a mérkőzés befejezését követő fél órán belül lehet írásban az óvási díj /15.000,- Ft/ egyidejű befizetése mellett.

Fellebbezési díj: 20.000,- Ft

Fellebbezési határidő az elsőfokú határozat előírása szerint.

Díjazás:

A csoportok 1-3- helyezettjei oklevél, serleg díjazásban részesülnek.

Külön díjazásban részesül:

A bajnokság gólkirálya

A bajnokság legjobb kapusa

A bajnokság legjobb mezőnyjátékosa

8. A torna egyéb szabályai:

A Teremlabdarúgó Bajnokság szabályainak irányadója a salakos bajnokság szabályzata, kiegészítve az érvényben lévő Fegyelmi szabályzattal.

A különböző szabálysértéseket a játékvezetők 2 perces, illetve végleges kiállítással büntetik. A sárga lapos kiállítások időtartama 2 perc. Amennyiben egy játékos azonos mérkőzésen két alkalommal kap sárga lapot, úgy ezen a mérkőzésen már nem léphet pályára és számára a piros lapot is fel kell mutatni.

A véglegesen kiállított játékos a soron következő mérkőzésen nem léphet pályára. A véglegesen /piros lappal/ kiállított játékos helyett 5 perc eltelte után egy másik játékos állhat be. A mérkőzést követően a vétkes játékos fegyelmi tárgyalását meg kell tartani.

A játék megszakítását a játékvezető a megszokott kézfelemeléssel teheti meg, az újraindítást hasonlóan. Szándékos időhúzás esetén a Versenybizottság is megállíthatja az időmérő órát.

Cserélni az alapvonalon túl a lengőajtónál szabad.

Sérült játékos - amennyiben jelezte sérülését a játékvezetőnek – bárhol lemehet a játéktérről.

A kapus cseréje csak abban az esetben történhet meg, ha a labda játékon kívül van. A cserét a játékvezetőnek minden esetben be kell jelenteni.

Büntetőrúgásnál /a kézilabda pálya 6-os vonaláról, a teremlabdarúgó kaputól 7,5 m-re/ minden játékosnak a 9 méteres vonal túloldalán kell elhelyezkednie, kivételt képez a büntetőt elvégző játékos. A kapus a gólvonalon a két kapufa között elmozoghat.

Büntetőterületnek minősül a kézilabda pálya 6-os vonalával határolt terület kiegészítve az alapvonaltól a palánkig meghosszabbított 6-os vonal által határolt területtel.

Szabadrúgásnál az ellenfél játékosa a letett labdától 3 m távolságban tartózkodhat bármely irányban. Azt a játékost, aki a szabadrúgások gyors elvégzését akadályozza a játékvezetőnek figyelmeztetésben kell részesítenie.

A második figyelmeztetés után a játékvezetőnek a sárga lapot is fel kell mutatni.

A közönség közé kipattant labdát az ellenfél csapatának bármely játékosa partdobással, vagy földről való rúgással hozhatja ismét játékba.

Ebben az esetben a végrehajtó játékostól az ellenfélnek legalább 1 méteres távolságban kell állnia. A sarokba a labdát szándékosan, sportszerűtlenül beszorító játékos ellen közvetett szabadrúgást kell ítélni. Az alapvonalnál a játékteret elhagyó labdát a kapus rögzített kirúgással hozhatja játékba.

Hazaadást a kapus kézzel nem érintheti. Amennyiben a hazaadott labdát a kapus kézzel érinti a büntetőterületen belül, úgy a hozzá közelebb eső körívről közvetett szabadrúgást kell ellene ítélni.

9. A jegyzőkönyv elkészítése a versenybizottság feladata, melyhez a csapatvezetőknek az alábbi segítséget kell nyújtaniuk.

A leadott névsorban csak olyan játékosok szerepelhetnek, akik a versenykiírásban foglaltaknak megfelelnek.

A versenybizottság által elkészített jegyzőkönyveket a mérkőzés kezdete előtt 30 perccel a stúdióban a csapatvezetők kötelesek aláírni és az esetleges változásokat a Versenybizottsággal elvégeztetni. Egy adott mérkőzésre csak 12 fő nevezhető.

Amelyik csapat vezetője a fentieket nem végzi el, úgy csapata nem nyer bemutatást és ezáltal a közönséget megfelelően nem tudjuk tájékoztatni.

A bajnokságon való részvételhez – tekintettel annak szabadidősport jellegére – sportorvosi igazolás nem szükséges, ezen mindenki saját felelősségére lép pályára.

Orvosi ügyeletet a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit KFT biztosít.

Vitás kérdésekben a versenybizottság fenntartja magának a döntés jogát.

Salgótarján, 2017. november 23.

Versenybizottság

© 2024 REMEK Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva.