Pályázati felhívás - büfé üzemeltetése

REMEK Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.

 

 

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

ÉS

TÁJÉKOZTATÓ

 

a Salgótarján, Kassai sor 54. sz. alatt, a Városi Sportcsarnok büféjének

bérleti szerződés útján történő hasznosítására

 

  

A REMEK Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.

(továbbiakban: Remek Nonprofit Kft.)

pályázatot hirdet

a Salgótarján Kassai sor 54. sz. alatt, Városi Sportcsarnok büféjének

bérleti szerződés útján történő hasznosítására

A Remek Nonprofit Kft. (a továbbiakban: Kiíró) pályázat keretében a szerződéskötés napjától 3 évre szóló, határozott idejű bérleti szerződés útján kívánja bérbe adni a Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 1/1 tulajdonában álló, a Kiíró kezelésében lévő Salgótarján, Kassai sor 54. sz alatt (1877 hrsz.), a Városi Sportcsarnok 1. emeletén található büfé helyiségét (18 m2) a hozzá tartozó raktárral (8 m2)  (továbbiakban: ingatlanrész).

1. Fogalom meghatározások

1.1. Kiíró:

A nyilvános pályázat kiírója:

Kiíró neve: REMEK Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.

Kiíró címe: 3100, Salgótarján Fő tér 5.

Kiíró kapcsolattartója:        

A kapcsolattartó neve: Pusztáné Belinyák Ágnes

Kapcsolattartó e-mail címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolattartó telefonszáma: 06-30-207-3426

1.2. Ajánlattevők köre:

Magyarországon székhellyel rendelkező cégjegyzékbe bejegyzett gazdasági társaságok és egyéni vállalkozók.

1.3. Ajánlattevő:

Aki a jelen pályázati eljárás során pályázati ajánlatot nyújt be a Kiíróhoz.

1.4. Pályázati felhívás

A Kiíró által közzétett, az ingatlanrész bérbeadására irányuló hirdetmény.

 

1.5. Részletes tájékoztató:

Kiíró által a honlapján közzétett, a Salgótarján Kassai sor 54. szám alatt, a Városi Sportcsarnok épületben található büfé a hozzá tartozó raktárral (továbbiakban: ingatlanrész) bérbeadása.

Az ingatlan adatai:

Címe:  3100 Salgótarján, Kassai sor 54.

Helyrajzi szám: 1877

Területe:         18 m2 büfé, 8 m2 raktár

Tulajdonos:     Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata

tulajdoni hányad:       1/1

Közmű ellátottság: ivóvízzel, árammal ellátott. ( az épület fűtött)

Kialakítás: A bérlemény az épület 1 emeletén, zárható helyiség

 

2. A pályázat tárgya

A pályázat tárgya az ingatlanrész bérbeadás útján történő hasznosítása, az ingatlanrészben szinvonalas, igényes büfé szolgáltatás működtetése a leendő Bérlő által beszerzett engedélyek alapján, az engedély előírásainak megfelelően.

 

3. A pályázati ajánlattal szemben támasztott követelmények

3.1. A Kiíró által meghatározott havi bérleti díj 125.000 Ft, azaz százhuszonötezer forint /hó A bérleti díj mentes az ÁFA megfizetése alól. A havi bérleti díjat a pályázat nyertese havonta előre (június-július-augusztus hónapok kivételével), számla ellenében a kiíró 10400786-00031438-00000003 számú bankszámlájára átutalással köteles megfizetni. A Kiíró halasztott fizetést vagy részletfizetést nem fogad el.

Június 01 és augusztus 31. között, a sportesemények szünetelése idején a büfészolgáltatás szünetel. 

 

A bérleti díj tartalmazza az ingatlanrészre vonatkozó közüzemi költségeket is. 

3.2. Pályázónak vállalnia kell, hogy a Kiíró által elkészített havi program alapján minden rendezvényén, a rendezvény teljes időtartama alatt szinvonalas, igényes büfé szolgáltatást biztosít.

 

3.3. Pályázó a bérleményben kizárólag a Bérbeadó előzetes írásbeli hozzájárulásával végezhet korszerűsítést, felújítást. Előnyben részesül a pályázat elbírálása során az, aki a pályázatában az általa a bérleti szerződés aláírásától számított 6 hónapos határidőn belül megvalósítandó, tervezett beruházással kapcsolatban is ajánlatot tesz, s  a tervezett beruházás leírását műszaki paramétereit meghatározza.

A Pályázó a beruházás költségét a bérleti díjba nem számíthatja be, a bérleti jogviszony megszűnése esetén a Kiíróval szemben semmilyen jogcímen nem érvényesítheti.

 

4. Szerződést biztosító mellékkötelezettségek

 

A pályázat nyertese köteles a bérleti szerződés megkötésével egyidejűleg az első havi bérleti díjon felül 3 havi bérleti díj összegének megfelelő összegű kauciót a  Kiíró bankszámlájára történő átutalással megfizetni. Amennyiben a pályázat nyertese a kauciót ezen határidőn belül nem fizeti meg a Kiíró részére, a Kiíró jogosult az értékelés során a következő helyre rangsorolt ajánlattevővel való szerződéskötésre.

 

5. Kizáró okok

Nem jogosult ajánlat benyújtására, aki:

- az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény alapján lejárt köztartozással rendelkezik,

- a Kiíróval szemben lejárt tartozással rendelkezik,

- aki a pályázat kiírásától számított 2 éven belül a Kiíró által kiírt bérbeadásra irányuló pályázattól az eredményhirdetés után visszalépett,

- ellen csőd-, felszámolási eljárás indult, továbbá végelszámolását kezdeményezték, önkormányzati adósságrendezési eljárás alatt áll, jogutód nélküli megszüntetése folyamatban,

- tevékenységét saját döntése alapján saját maga vagy az arra jogosult szerv felfüggesztette,

- a Nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény alapján nem minősül átlátható szervezetnek.

6. Az ajánlat kötelező tartalmi elemei és az ahhoz csatolandó mellékletek

Az ajánlattevő a pályázati ajánlatához köteles csatolni:

- az ingatlanrész felújítására, átalakítására vonatkozó tervet,

- az 1. sz. mellékletet képező Pályázati adatlapot,

- gazdálkodó szervezet ajánlattevő esetén 30 napnál nem régebbi cégkivonatot, ügyvezető eredeti vagy cégjegyző által hitelesített aláírási címpéldányát; egyéni vállalkozó esetében vállalkozói igazolványa hiteles másolatát,

- a 2. sz. mellékletet képező Titoktartási nyilatkozatot,

- - gazdálkodó szervezet ajánlattevő esetén Átláthatósági nyilatkozatot,

- NAV igazolást arról, hogy a pályázat beadásakor köztartozásmentes adózónak minősül,

- a tevékenység végzéséhez szükséges hatósági engedélyeket, dokumentumokat ,

Az ajánlattevő köteles az ajánlat és az annak részét képező nyilatkozatok és mellékletek minden oldalának cégszerű aláírására. Amennyiben az ajánlattevő nevében meghatalmazott jár el, a meghatalmazó jogosult az aláírásra, ez esetben a meghatalmazott a 1. sz. mintanyilatkozatot képező Pályázati adatlaphoz a teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt, eredeti meghatalmazást is csatolni köteles.

 

 

7. Az ajánlat benyújtása

 

7.1. Az ajánlat benyújtásának határideje: 2021. november 22.

 

7.2. Az ajánlat benyújtásának formai előírásai

 

A pályázatokat a megjelölt helyre 1 db zárt, cégjelzés nélküli borítékban, 2 eredeti példányban, kötve vagy fűzve számozott lapokkal magyar nyelven kell benyújtani. A borítékon fel kell tüntetni az alábbi szöveget:”Sportcsarnok büfé”

 

7.3. Az ajánlat benyújtásának helye és módja

 

Az ajánlatot lezárt csomagban vagy borítékban, magyar nyelven, a jelen részletes tájékoztatóban foglalt alaki és tartalmi követelményeknek megfelelően, írásban, postai úton vagy személyesen, a képviseletre jogosult személy vagy meghatalmazott útján kell benyújtani a pályázati felhívás közzétételétől az ajánlat benyújtásának határideje lejártáig.

A postai úton megküldött ajánlatnak a Kiíró címére még az ajánlat benyújtására előírt határidő lejárta előtt be kell érkeznie.

Cím: 3100 Salgótarján, Fő tér 5. (JAMK)

A személyesen benyújtott ajánlat átvételét a Kiíró munkatársa átvételi elismervénnyel igazolja.

Az ajánlatok személyes benyújtására hétfőtől péntekig 8 és 15 óra között van lehetőség a Kiíró Salgótarján, Fő tér 5. sz. alatti székhelyének titkárságán.

 

8. Az ajánlatok felbontása

 

A pályázatok felbontására a Kiíró székhelyén 2021. november 23. napján kerül sor. A Kiíró a bontás eredményéről az elbírálást követő 5 napon belül levélben értesíti a pályázókat.

A pályázat elbírálása során alkalmazott szempont:  a bérlemény felújítására, korszerűsítésére adott koncepció, összességében a legelőnyösebb ajánlat elve. 

A bérleti szerződés megkötésére az eredmény kihirdetését követő 8 munkanapon belül kerül sor.

A Kiíró fenntartja magának a jogot, hogy a nyertes ajánlattevő visszalépése esetén a pályázat soron következő helyezettjével kössön bérleti szerződést, amennyiben az megfelel a pályázati feltételeknek.

A pályázat benyújtásával az ajánlattevő elfogadja a jelen pályázati feltételeket, és vállalja az abban foglalt kötelezettség teljesítését; továbbá tudomásul veszi, hogy ajánlata kidolgozásával felmerült költségek őt terhelik, azokat a kiíróra nem háríthatja.

 

9. A bérleti szerződés megkötése

A nyertes ajánlattevővel a szerződéskötésre a pályázati eljárás eredményéről szóló tájékoztatásnak a nyertes ajánlattevő általi kézhezvételét követő 8 munkanapon belül kerül sor.

A Kiíró a jelen pályázatot annak bármely szakaszában indokolási, kártérítési, kártalanítási kötelezettség nélkül eredménytelenné nyilváníthatja.  

10. Az ajánlat érvényessége

Érvényes az ajánlat, ha:

- megfelel a részletes tájékoztatóban és a vonatkozó jogszabályokban foglalt feltételeknek;

- azt a részletes tájékoztatóban meghatározott ajánlattételi határidőben nyújtották be, az ajánlat postai úton történő megküldése esetén az ajánlat az ajánlattételi határidő lejártáig a Kiíróhoz megérkezett;

- az ajánlat tartalmazza a részletes tájékoztatóban foglalt tartalmi előírásokat és ahhoz valamennyi, a részletes tájékoztatóban meghatározott melléklet csatolásra került,

- az ajánlattevő az ajánlatot a jelen részletes tájékoztatóban részletezett formai előírásoknak megfelelően nyújtja be,

- az ajánlattevővel a jelen részletes tájékoztatóban foglalt kizáró okok egyike sem áll fenn, és nem került sor az ajánlattevőnek a pályázati eljárásból történő kizárására.

 

 

11. Költségviselés

Az ajánlat elkészítésével és benyújtásával kapcsolatos minden költség az ajánlattevőket terheli. A Kiíró nem felelős és nem köteles fizetni az olyan kiadásokért, illetőleg veszteségekért, amelyek az ajánlat elkészítésével és benyújtásával kapcsolatban az ajánlattevőnél merülnek fel. A Kiíró semmilyen esetben sem kötelezhető az ajánlat elkészítésével és benyújtásával kapcsolatos költségek részben vagy egészben történő megtérítésére.

 

 

12. A pályázati eljárás és a részletes tájékoztató titkossága

A pályázati felhívás és a részletes tájékoztató (mellékleteivel együtt) egésze vagy annak bármely része kizárólag a pályázati ajánlatok elkészítéséhez és benyújtásához használható fel, annak egyéb célra történő felhasználása tilos. A pályázati felhívás és a részletes tájékoztató másra át nem ruházható és nem hozható nyilvánosságra.

Az ajánlattevő a szerződéskötésig köteles titokban tartani ajánlata tartalmát, köteles továbbá a pályázati eljárás befejezését követően is bizalmasan kezelni a Kiíró által a rendelkezésére bocsátott minden tényt, információt, adatot, azokról harmadik személyeknek tájékoztatást nem adhat.

13. A Bérlemény megtekintésének lehetősége

A Kiíró előzetes egyeztetés alapján megtartott helyszíni bejáráson biztosítja a Bérlemény megtekintésének lehetőségét.

 

14. A pályázati felhívás és a részletes tájékoztató elérhetősége

A pályázati felhívás és részletes tájékoztató a honlapon a Kiíró honlapján (www.salgoremek.hu) olvasható. A pályázattal kapcsolatban – kiegészítő tájékoztatásnak nem minősülő kérdésekben – további felvilágosítás kérhető az 1.1 pontban foglalt kapcsolattartótól.

Melléklet:

 

Ingatlan tulajdoni lapja, helyszínrajz

1. sz. melléklet pályázati adatlap

2. sz. melléklet titoktartási nyilatkozat

 

© 2024 REMEK Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva.