A Salgótarjáni Civil és Ifjúsági Ház (röviden CIF) 2020 júliusában kezdte meg működését. Korábban Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodaként működött, azonban az évek során a közösségi terek használóinak köre kibővült, civil szervezetek, városi intézmények, vállalkozások találtak alkalmas színteret nálunk közösségi programjaik megvalósítására. Ez indokolta a névváltoztatást és funkcióbővítést.

image2

A Ház feladatainak ellátása a következő termekben, tereken történik: ügyfélszolgálati tér, tanácsadó terem, multifunkcionális tér (konferencia terem) és drámapedagógiai terem.

A Ház fő feladataként helyet biztosít a betérő fiataloknak, fiatal csoportoknak, felnőtt közösségeknek arra, hogy képességeiket kibontakoztassák, bekapcsolódhassanak különböző alkotói és kreatív tevékenységekbe, szabadidejüket hasznosan, biztonságos környezetben tölthessék, valamint vállal a városi rendezvények szervezésében. Mindamellett, hogy ügyfélszolgálati tevékenységet végez, saját csoportfoglalkozásokat és rendezvényötleteket valósít meg, közreműködik a városi intézmények, vállalkozások, civil szervezetek programjainak lebonyolításában, és otthont ad a városi kiscsoportoknak.

A civil szervezetek programjaihoz szakmai és technikai segítséget is nyújtunk, ugyanis a digitális világban egyre többen használnak informatikai eszközöket, amelyek működtetéséhez információt, olykor szakértőket is szükséges biztosítani.

Nagy sikerrel szervezzük és rendezzük meg a nyári hónapokban az Erzsébet táboros napközis foglalkozásokat.

 

image3
image4

 

Számos olyan csoportnak, oktatásnak biztosítottunk és biztosítunk a jövőben lehetőséget, amelyek mind a város, mind a fiatalok életébe egy új élményeket jelentettek, jelentenek.

 image5

 

Új online szolgáltatásunk „Szakértő válaszol” címet viseli, ahol fiatalok tehetik fel kérdéseiket különböző szakembereknek a felnőtté válással, valamint pályakezdési, beilleszkedési, párkapcsolati nehézségeikkel, problémáikkal kapcsolatban.

Nyitvatartásunk a rendezvényekhez alkalmazkodik, a képzési, előadói programok zárt csoportban zajlanak.
Lehetőséget kínálunk a szabadidő hasznos eltöltésére, várjuk a fiatalokat pingpongozásra, csocsózásra, társasjátékozásra, csoportos tevékenységekre.

A Ház nyitva áll minden olyan egyesület, ifjúsági csoport, közösség előtt, akiknek technikailag felszerelt teremre vagy közösségi térre van szükségük.

Civil szervezetek, akikkel kapcsolatban állunk:

 • Alternatív Ismeretterjesztő Egyesület
 • Agykontroll Alapítvány
 • Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete
 • Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete
 • Mozgáskorlátozottak Egymást Segítők Egyesülete
 • Nyitott Könyv Olvasókör Egyesület
 • Palóc Nők a Holnapért Egyesület
 • Salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok Klub Egyesülete
 • Salgótarjáni Kamarazenekar Egyesület
 • Sréter Ferenc Népfőiskolai Egyesület
 • Tarjáni Szabadidősport Klub

Kiváló kapcsolatot ápolunk a Nemzeti Művelődési Intézettel.