Újraindult a Jóga!
 
Szeptembertől újraindultak a jóga csoportok a megszokott időpontokban: kedden, szerdán és csütörtökön, három különböző gyakorlási szinten. A foglalkozásokon való részvétel feltételekhez kötött: védettségi igazolvány, vagy antitest teszttel látogatható, a létszám pedig maximum 20 fő lehet. 
A csoportok megteltek, jelenleg nem lehetséges a jelentkezés.

Sikeresen fejeződött be az idei napközis Erzsébet tábor

Sikeresen fejeződött be az idei napközis Erzsébet tábor, ahol 5 turnusban állítottunk össze változatos és szórakoztató programokat a résztvevő 24 gyereknek.
Ebben az évben is a sport, egészséges életmód, környezettudatosság, kreativitás, valamint az önismeret és közösségépítés témájához kapcsolódó színes programokkal készültünk az általános iskolások részére. A heti programokban voltak beltéri, városi programok és külsős kirándulások is a környéken, így eljutottak a fiatalok az Ipolytarnóci Ősmaradványokhoz, a tari csevice forrásokhoz, és a környékbeli csodálatosan szép környezeti értékekhez. Minden héten volt mozi, legtöbbször játszóház, a Pegazus élményközpontba is ellátogattak kétszer. Ebben az évben újdonságként szerepelt a felelős állattartással kapcsolatos kutyabemutató és -foglalkozás. A helyi sajátosságokra építve állítottuk össze mind az 5 hétre a különböző programcsomagot, mely hétről hétre újdonságokkal szolgált a gyerekeknek. A kísérő pedagógusok kreatív ötletei és csoportjátékai feldobták napról napra, hétről hétre a gyerekek hangulatát és nagyon élvezték a közösen együtt eltöltött időt.


Elindultak az Erzsébet-tábor foglalkozások a Civil és Ifjúsági Házban

Idén újra megrendezzük a népszerű Erzsébet-táborunkat Salgótarjánban. A regisztrált gyermekek augusztusig öt turnusban vesznek részt az izgalmas és élményekkel teli foglalkozásokon. A tábor öt napjába beépítettük a sportot, a természeti értékek felfedezését, a kézművességet és a közösségépítést. A gyerekek beltéri és kültéri programokon is részt vesznek: a kézműves foglalkozások mellett meglátogatják a Geocsodák Házát, Ipolytarnócot, a Grund Játszóházat és az Apolló Mozit.


Július 6-án (kedden) 10 órától újra várja a babákat és mamákat a Ringató foglalkozás!

A foglalkozások célja, hogy oldott szeretetteli légkörben a kisgyermekes szülőkkel megismertessék a zenei nevelés lehetőségeit, a szülők és a gyerekek átéljék a közös éneklés és játék élményét. Nem a gyerekek megtanítása, nem a fejlesztés a cél! Mindenekelőtt a felnőttekben szeretnének kedvet ébreszteni az énekléshez. Segítséget, bátorítást adni, útmutatást az értékes zenei anyag válogatáshoz. Természetesen emellett céljuk még, hogy a gyerekek művészeti, ezen belül zenei nevelése elkezdődjön már a legkisebb korban: érzékennyé, fogékonnyá váljanak a gyerekek a jó zene, a művészetek iránt. Ezért élő énekszóval, mondókákkal, dajkarímekkel hangszerjátékkal veszik körül őket, és ha kedvük van, bekapcsolódhatnak az ölbéli játékokba is.
A Ringatókra már néhány hónapos kisbabákkal lehet érkezni, a felső korhatár az óvodáskor kezdete.
A foglalkozásokon a gyerekeket nem osztják életkor szerinti csoportokra.

Kapcsolat:
Tariné Szabó Zsuzsanna
Telefonszám: +3670/770-3208
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Helyszín: József Attila Művelődési Központ, Klubterem

ringato uj

 
 

Nyári szüneten a civil szervezeteink

A József Attila Művelődési Központ, valamint a Civil és Ifjúsági Ház civil csoportjainak, művelődő közösségeinek többsége a nyáron szünetet tart, ezért a foglalkozások időpontjai változóak. A legtöbb szervezet ősszel kezdi újra tevékenységét.
Találkozzunk szeptemberben!

A nyári időpontokról az alábbi telefonszámon érdeklődhetnek: 0632/310-503

 

Kapcsolat

REMEK Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.

3100 Salgótarján, Fő tér 5.

+36 32 310-503

[email protected]

/salgoremek

Médiapartnerek

Társoldalak

 

csaladbarat3

© 2021 REMEK Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva.