Köszönet a civil szervezeteknek

A József Attila Művelődési Központ amellett, hogy a művelődési és kulturális élet központja, teret nyújt a közösségi élet számára is. A civil szervezetek, kisközösségek, művészeti és egyéb alkotócsoportok számára nap nap után biztosítja a szabadidő kulturált eltöltésének lehetőségét. A kiváló kapcsolatot, remek együttműködést bizonyítja a számtalan érdekes és változatos program mellett az is, hogy némely szervezet már 55 éve, a művelődési központ fennállásának kezdetétől otthonának mondhatja a „Józsit”.

A 2021-es és 2022-es év több okból is jelentős számunkra. Tavaly a civil szervezetekkel közösen ünnepeltük az intézmény fennállásának 55. jubileumát, idén pedig a József Attila Művelődési és Konferencia Központ „Pro Arte” díjban részesült, melyhez hozzájárult a több évtizedes közös munka is.

Fontosnak tartjuk, hogy a kiváló kapcsolatot, a nagyszerű programokat megköszönjük a civil szervezeteknek, ezért egy ajándékműsorral készültünk a művelődő közösségeink tagjainak. Március 23-án a Tiszta Kabaré – avagy a Rádiókabaré legszebb gyöngyszemeit láthatták a JAMK Üvegcsarnokában.

Ezúton is köszönjük az eddigi munkásságukat és reméljük még sok évig részesei lesznek a „Józsi” mindennapjainak!

a
b

 


Új helyszínen aratott sikert a Hello Halloween

Október 30-án még az időjárás is nekünk kedvezett, így rengeteg család látogatott ki a Hello Halloween! - Tök jó játékok tökmagoknak elnevezésű programra, melynek helyszínéül ezúttal az Eresztvényi Látogatóközpont festői környezete szolgált. A rendezvény egyik fő programeleme a már hagyománnyá vált halloweeni családi vetélkedő volt. A "rémséges" feladatokra közel 80 lelkes család jelentkezett, melynek teljesítését követően a gyerekek különleges ajándékcsomagokat kaptak, amit szintén az ünnep jegyében állítottunk össze. A Salgótarjáni Vásárcsarnok és Piac több száz tök adományozásával járult hozzá az eseményhez, így minden család elsajátította a tökfaragás csínját-bínját. A programkavalkádon a Madách Színház művészei interaktív gyermekműsora, a VictoryArt kézműves csapata, valamint bohóc és bűvész produkciója szórakoztatta a látogatókat. Idén is sok-sok gyermek érkezett rémséges öltözékben, akik boldogan vettek részt jelmezversenyünkön, melynek eredményhirdetésére november 5-én kerül sor. 

Külön köszönjük a Mackóvár Központi Óvoda pedagógusainak közreműködését, akik szintén hozzájárultak rendezvényünk sikeréhez.

A rémségesen jó programon készült hangulatfotókat itt megtekinthetik.

eresztveny


Újraindult a Jóga!
 
Szeptembertől újraindultak a jóga csoportok a megszokott időpontokban: kedden, szerdán és csütörtökön, három különböző gyakorlási szinten. A foglalkozásokon való részvétel feltételekhez kötött: védettségi igazolvány, vagy antitest teszttel látogatható, a létszám pedig maximum 20 fő lehet. 
A csoportok megteltek, jelenleg nem lehetséges a jelentkezés.

joga


Sikeresen fejeződött be az idei napközis Erzsébet tábor

Sikeresen fejeződött be az idei napközis Erzsébet tábor, ahol 5 turnusban állítottunk össze változatos és szórakoztató programokat a résztvevő 24 gyereknek.
Ebben az évben is a sport, egészséges életmód, környezettudatosság, kreativitás, valamint az önismeret és közösségépítés témájához kapcsolódó színes programokkal készültünk az általános iskolások részére. A heti programokban voltak beltéri, városi programok és külsős kirándulások is a környéken, így eljutottak a fiatalok az Ipolytarnóci Ősmaradványokhoz, a tari csevice forrásokhoz, és a környékbeli csodálatosan szép környezeti értékekhez. Minden héten volt mozi, legtöbbször játszóház, a Pegazus élményközpontba is ellátogattak kétszer. Ebben az évben újdonságként szerepelt a felelős állattartással kapcsolatos kutyabemutató és -foglalkozás. A helyi sajátosságokra építve állítottuk össze mind az 5 hétre a különböző programcsomagot, mely hétről hétre újdonságokkal szolgált a gyerekeknek. A kísérő pedagógusok kreatív ötletei és csoportjátékai feldobták napról napra, hétről hétre a gyerekek hangulatát és nagyon élvezték a közösen együtt eltöltött időt.

eresztveny


Elindultak az Erzsébet-tábor foglalkozások a Civil és Ifjúsági Házban

Idén újra megrendezzük a népszerű Erzsébet-táborunkat Salgótarjánban. A regisztrált gyermekek augusztusig öt turnusban vesznek részt az izgalmas és élményekkel teli foglalkozásokon. A tábor öt napjába beépítettük a sportot, a természeti értékek felfedezését, a kézművességet és a közösségépítést. A gyerekek beltéri és kültéri programokon is részt vesznek: a kézműves foglalkozások mellett meglátogatják a Geocsodák Házát, Ipolytarnócot, a Grund Játszóházat és az Apolló Mozit.

HM 0050


Július 6-án (kedden) 10 órától újra várja a babákat és mamákat a Ringató foglalkozás!

A foglalkozások célja, hogy oldott szeretetteli légkörben a kisgyermekes szülőkkel megismertessék a zenei nevelés lehetőségeit, a szülők és a gyerekek átéljék a közös éneklés és játék élményét. Nem a gyerekek megtanítása, nem a fejlesztés a cél! Mindenekelőtt a felnőttekben szeretnének kedvet ébreszteni az énekléshez. Segítséget, bátorítást adni, útmutatást az értékes zenei anyag válogatáshoz. Természetesen emellett céljuk még, hogy a gyerekek művészeti, ezen belül zenei nevelése elkezdődjön már a legkisebb korban: érzékennyé, fogékonnyá váljanak a gyerekek a jó zene, a művészetek iránt. Ezért élő énekszóval, mondókákkal, dajkarímekkel hangszerjátékkal veszik körül őket, és ha kedvük van, bekapcsolódhatnak az ölbéli játékokba is.
A Ringatókra már néhány hónapos kisbabákkal lehet érkezni, a felső korhatár az óvodáskor kezdete.
A foglalkozásokon a gyerekeket nem osztják életkor szerinti csoportokra.

Kapcsolat:
Tariné Szabó Zsuzsanna
Telefonszám: +3670/770-3208
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Helyszín: József Attila Művelődési Központ, Klubterem

ringato uj

 
 

Nyári szüneten a civil szervezeteink

A József Attila Művelődési Központ, valamint a Civil és Ifjúsági Ház civil csoportjainak, művelődő közösségeinek többsége a nyáron szünetet tart, ezért a foglalkozások időpontjai változóak. A legtöbb szervezet ősszel kezdi újra tevékenységét.
Találkozzunk szeptemberben!

A nyári időpontokról az alábbi telefonszámon érdeklődhetnek: 0632/310-503